POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

18.05.2012 - Start

Právě jsme začali a zatím všechno šlape, tak přijďte pobýt...

17.05.2012 - Hokejový stan

takže vše jak jsme předpokládali a na semifinálový zápas bude připraven hokejový stan a uvidíme jestli nebude i něco více.

17.05.2012 - Info z areálu

Koupaliště na 90 % připraveno pro víkendovou pohodu.Navečer očekáváme příjezd pódia a techniky a zítra v poledne se začnou Poličkou rozléhat všelikeré zvuky z profesionální aparatury značky L-ACOUSTICS.Počasí nám slibuje svou přívětivější tvář a zdá se, že by se nám měl vyhnout i déšť, což by bylo neuvěřitelné.Kdo ještě nemá vstupenku nechť využije posledních 24 hodin předprodeje." Tenhle víken bude prostě boží "

15.05.2012 - Výtažek z rozhovoru pro tisk

Zdravím noviny,

Je těžké vybírat interprety a kapely pro takový projekt ? 

       Nemyslím, že by výběr kapel byl tím nejtežším co realizace obnáší.   

Na co se mohou návštěvníci těšit ? 

      Určitě se mohou těšit na spostu kvalitní muziky, videoprojekci, poličské pivo, dobrou stravu, spoustu klasických festivalových doplňků ( stánky, fotbálky...), festivalovou vatru, pokud naši hokejisté postoupí ze čtvrtfinále plánujeme hokejový stan s projekcí a určitě mnoho dalšího.

Kolik scén jste pro letošní ročník připravili? Z jakých hudebních žánrů si lidé budou moci vybírat ?   

      Letos stejně tak jako v loni je připravena hlavní scéna s forbínou a druhá scéna, která nese název Circus stage. Každý rok se snažíme o žánrovou pestrost a nejinak tomu bude i tento rok.

Které kapely budou podle Vás největším lákadlem? 

Jelikož jsem kapely vybíral, jsou pro mne lákadlem všechny :-) Předpokládám však, že určitě nikoho neurazí Tři sestry, Visací zámek, Priessnitz, ROOT a další ...

Jakou návštěvnost letos očekáváte?

      Návštěvnost se stabilně pohybuje okolo 2000 a nečekám výraznější nárust.

Program pojede nonstop do druhého dne. Jak máte zajištěno, aby hudba nerušila lidi z blízkého sídliště ? 

      Non stop pojede pouze druhá scéna, která je jednak v uzavřeném stanu ( cirkusové šapitó ) a reprosoustavy budou hrát na druhou stranu směrem k poličské sjezdovce.

Kdo dohlídne na pořádek a bezpečnost ? 

      Každý rok si zajišťujeme pořadatelskou službu sami ve spolupráci s městskou a státní policií.

Téměř každé rockoupání propršelo. Jaké jste si letos objednali počasí ?

      Pro letošek máme objednáno slunečné počasí, pouze k ránu bude trochu chladněji takže doporučujeme teplé oblečení, nebo konzumaci horkých nápojů.

 

       Rád bych touto cestou poděkoval Městu Polička jmenovitě starostovi p.Martinů, Poličskému pivovaru, firmě Coma computers, rádiu Hey., Dektrade a.s.,Edward sound & light agenci,  Enter Polička, Unet.cz, BiG Polička, nakladatelství Argo, Borovské pekárně, SOU a SOŠ Polička, Agronea Polička,  a další spoustě bezejmenných bez nichž by festival nemohl proběhnout.

 

13.05.2012 - Předprodej

Předprodej vstupenek bude probíhat do pátku 18.5. do 12:00, tak kupujte ještě jich pár zbývá ...

12.05.2012 - Stánkaři

Krajda

Ahoj, jen dávám do placu seznam stánkařů na letošním ročníku :

Budou fotbálky, Vege-Kafárníci z Brna i kafárníci ze Svitav(asi),Kamil a čajovna, Absinťáčci:), Palačinky, šperky, placky a podobně ...

10.05.2012 - Tak nějak vše

Všechny avizované kapely jsou potvrzeny, časy hraní platí jak je psáno, dokončuje se forbína stage a od pondělí začínáme budovat areál koupaliště. Žádné změny oproti jiným ročníkům v podstatě nejsou. Pokud se najde pár dobrovolníků na středeční úklid trávy (nikoli marihuany) něchť se ozvou Janu Morávkovi (číslo v kontaktech). Máknou li fest, je možnost získat nějakou tu vstupenku na fest ...

10.04.2012 - Program

 Program a ceny vstupného zvěřejněny ...

20.01.2012 - Pomalu začínáme

Zdravím Vás všechny. Zde je malá ochutnávka zatím potvrzených kapel pro termín 18. a 19. 5. 2012.

Tři sestry, ROOT, D.O.P., Visací zámek, Tichá dohoda, BU-FU, Defucto, UJD ...

14.07.2011 - Dopis z Rockoupání 2011


Tak si představte, že nám to Rockoupání zase propršelo. Začalo to v pátek chvíli před prvním zpěvákem a skončilo v sobotu vpodvečer. A to navíc přijel Jenda Pávků, že v Borové ani kapka. To by se z toho jeden udivil a řekl si, že nám někdo nepřeje. No, ale myslím, že fronta nad Pacifikem musela být naštvaná nejen na ten náš fesťáček, ale vůbec na půl Evropy. Mně to tedy vůbec nevadilo – měl jsem totiž jednu z nejlepších vychytávek ze všech lidí – budku u vstupného. Tím pádem jsem seděl pěkně v suchu, ale v klidu moc ne. Pořád se tam courali nějací divní postavové a postavy, věčně chodili tam i zpět, a jestli jich tam bylo každý den 1500 a každý šel alespoň 2x tam a zpátky, tak to máme dohromady 12 000 průchodů bránou a to ti můžu říct, že člověk úplně zblbne. No trochu škoda, že těch průchodů nebylo dvakrát tolik. Víte, možná jsme finančně neprodělali, ale já to beru tak, že když tam třeba stovka lidí odmaká 3 dny po šesti hodinách práce zdarma, tak kdyby každý dostal 60 Kč na hodinu, tak by to mělo přinést zisk rovných 108 tisíc. Takže, to vlastně prodělek byl, ale jen takový ten morální, že zase klub bude třít bídu s nouzí a divadelníci budou nadávat, kam že se ty prachy ztrácí… Jo, oproti loňsku nastala změna a to ta, že nebyla druhá scéna a místo ní byla taková předscéna, taková forbína. To byl takový pokus a nikdo nevěděl, jak to dopadne. Nakonec myslím, že se ty pauzy v pohodě zaplnily, a že když se to dramaturgicky trochu lépe ušéfuje, může se objevit i za rok. Snad jen, že ti chudáci básníci a recitálové dostali přes držku, to snad nemělo nebýt. Třeba tím ale nabudou slávu, že byli ve své době nepochopeni jako každý správný velký umělec. No nevím. Třeba uděláme napřesrok separé „poetstage“. Jak už jsem psal o těch divných postavech a postavách, tak si představte, že tam dokázali (ti postavové) dva dny moknout, bavit se a tajtrlíkovat skoro permanentně bez oddychu. Škoda, že jsme to pršení nečekali a nepřipravili jim něco na ohřátí, tak příště se snad polepšíme. Jinak kapely byly, myslím, vybrány docela prímově, nebo tedy já jsem nějaké zásadní nadávky neslyšel. No to víte, že tudle a támhle, ale každému prostě nejde skočit do náruče. Co ale musím napsat, je o jungle scéně. Já totiž pořád trpěl představou, že ten stan všechno přehluší jako tenkrát Andrtku Voňkovku a jiné. K mé velké radosti se tak ale nestalo a já si v duchu můžu zase nadávat pro své černé čerty na zdi. Takže když to shrnu kolem a kolem, co mě se týče, tak spokojenost. Moc nebo vůbec nic se neprodělalo, nikdo se nepřizabil, já se dožil nedělního rána a toho zvláštního pohledu na opuštěné ranní koupálkos prázdnými půllitry a teprve teplé nedělní slunce mě upozornilo, že KOUPÁNÍ už je opravdu konec, abychšel domů do hajan.
Díky všem za: dramaturgii, plakáty, lepení, stavby, cedule, zvuk, elektriku, chlasty, pivo, kiosek, bránu, močidlo (chcadlo), uklízení, bourání a pak samozřejmě všem dárcům. Prostě mockrát díky za všechny účastníky všem těm, kteří přiložili ruku k dílu.
P. E.