POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

TŘI DNY POTÉ

Tak se sešli u ohně někteří pořadatelé a hle, co vzešlo z tohoto posezení a opékání posledních rockoupacích klobásek.

 

Všeobecně vládla spíše spokojenost s proběhlým festivalem. V pátek bylo na koupališti zhruba 1600 lidí, v sobotu 1500. Tímto počtem je myšleno sumasumárum platící, organizátoři, volňáskové a ti, co byli na černo. Jak se zdá, tak spolek v letošním roce neprodělá, ale nejásejme předčasně, neboť je možné, že se ještě ledacos nemilého objeví. Co se týče spokojenosti, tak většina z nás si pochvalovala systém dvou scén na koupálku, junglu za ohništěm a nakonec i solo scény v baru. Kritiku sklidilo především jídlo, ale tímhle problémem si už nehodlám otloukat prsty o klávesnici, protože to je prostě fakt a ani moje poučka f=m+a+ž/m, kde f znamená festival, m je muzika, a značí alkoholy a ž ženy resp. m muži, tohle nenapraví…

 

Jak se zdá, tak dost diskutovaná je otázka příštího ročníku. Rovněž o této záležitosti jsme se bavili a vypadá to, že tak všichni mají chuť opět zopakovat své bezplatné angažmá i "nabudůce" a tím pádem téměř nic nebrání tomu, se znovu za rok opět na poličském koupališti setkat.

Jupííííí.

 

Moc díky všem stavěčům, zvukařům, spíkrům, bedňákům, točičům, nalévačům, ženám v kiosku, vstupařům, uklízečům, bouračům, junglistům, vařičům, muzikantům, červenokřížákům, TESákům a to vše i v ženském rodě!

 

Za všechny Ryba

DEN PŘED

Všechno již stojí, zvuky se ještě nerozléhají, pivo proudem neteče, stejně jako elektřina, ale zítra bude již všechno v plné kráse a jasu!
 
Ještě některé změny. Nakonec budou na festivalu celkem čtyři nezávislé scény Velká, Poličská, Taneční a Volná neboli řečeno vznosnou angličtinou BIG STAGE, HOME STAGE, JUNGLE STAGE a FREE STAGE. Ty první dvě se budou střídat na koupališti, taneční bude ve stanu za ohněm a kytara s mikrofonem přímo v barovém stanu. SEX STAGE jsme nakonec přeci jenom zrušili.
 
Poslední informace:
 
•    Nejste-li kapela, nejezděte autem k bráně koupaliště, ale parkujte na louce.
•    Stanujte na koupališti nebo na parkovištní louce.
•    Zadní brána letos žádná nebude.
•    Vlastní alkohol vypijte ještě před vstupem do areálu, drogy, zbraně, výbušniny a psy uschovejte u rodičů.
•    Těšme se.
•    Nezapomeňte na opalovací GRÉM!!!
 
Menší změna: Cestárium hraje v sobotu, Michal Moravec a David Paša hrají v pátek.

19.02.2017 - DVACÍTKA NA KRKU

Většina lidí se domnívá, že letos se někteří objeví na koupálku již podvacáté. Teda jestli někdo takový bude, to se uvidí, každopádně Rockoupání podvacáté bude. Nás tým pořadatelů se po poměrně vášnivých diskuzích dohodl na tom, jak bude vypadat letošní ročník. V areálu budou opět dvě a půl scény, tedy měl bych psát stage, ale vypadá to, že bude jedna „Stage“, jedna „Scéna“ a jedna „Scénička“.

 

Hlavní STAGE bude umístěna na koupališti jako obvykle a dramaturgicky jsme zvolili průřezovou variantu. To znamená, že zde budou kapely, které už měli s festivalem v koupálku co do činění. Moc mě osobně mrzí, že dvě rockoupací klasiky a to Vypsaná fixa a Poletíme? tam nebudou, protože se nepodařilo najít patřičnou časovou synchronizaci. O to víc se těším na ostatní skočně houpající či hřímající kapely. Konkrétně na které říct nemohu, protože bych naštval ty, které bych nejmenoval, a tedy bych musel vypsat všechny účinkující z hlavní Stage, jenomže k tomu je část zvaná PROGRAM nahoře v menu.

 

Taky se, musím přiznat, strašně těším na SCÉNU, která bude zcela nečekaně trovněž na koupališti. Prostě dvě pódia na koupálku! A teď se podržte, Scéna bude přesně taková, jako bývala kdysi v počátečních letech, tedy klasická poličská – malá, ale naše, jak se kdysi říkávalo o naší republice. Na téhle scéně budou vystupovat jen a pouze (samozřejmě až na nějaké ty výjimky) kapely z Poličska. Tak nějak se totiž stalo, že tady hraje kupa různých hudebních seskupení a my jsme se, po docela dlouhých disputacích, rozhodli, pro ně tuto Scénu vyhradit. Nuda!!! No jo, já vím, už slyším ty řeči různých chytrolínů, že by tohle a támhleto, ale já z toho mám prostě radost. Omlouváme se těm, na něž se nedostalo i těm, kterým tahle myšlenka připadne poťouchlá.

 

Šiřme zprávu o Stage a Scéně mezi přátele i nepřátele. S těmi prvními se tam můžete sejít a pokecat a s těmi druhými třeba spřátelit…

 

Ježišmarjá, málem bych zapomněl na dvě věci a to že u druhého baru bude ještě točičivská neboli jungle nebo dance nebo nevím jak to nejlépe nazvat Scénička, ale hlavně, hlavně jsem zapomněl říct, že pro ty, které štve každá muzika jako taková, jsme se u příležitosti 20. výročí rozhodli udělat půlnoční ohňostroj!!!

 

Protože se k tomu nikdo neměl, sepsal Ryba.

30.05.2016 - Všechno je jak má být

Drazí přátelé areál koupaliště se po letošním ročníku vrací do svého původního stavu, bourači bourají, voziči odvážejí, blátíčko vysychá, sluníčko svítí a mě tak napadá, že to letos bylo prostě skvělý. Až budeme znát přesná čísla možná si řekneme „ mohlo to bejt lepší „ ale já říkám „ nemohlo“. Přes dva tisíce návštěvníků, tedy Vás, dokázalo vytvořit báječnou atmosféru a posunout význam slova zábava o kousek výš. Když jsem pozoroval z pódia to množství cákajících se lidí opět  mi došlo proč to všechno člověk vlastně dělá, proč podstupuje to martýrium s organizací toho čemu říkáme Rockoupání. Z těch lidiček vyzařoval pocit absolutního štěstí a spokojenosti, což je asi tou největší odměnou jakou můžeme za naši práci dostat. Možná si někdo pomyslí že trošku kecám, že přece jde v prvním pádě vo prachy, ale já říkám NEJDE.

 

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se  jakkoli podíleli na organizaci devatenáctého ročníku. Nebudu zde uvádět jednotlivce ,  protože bych určitě na někoho zapomněl a to bych nerad. Děkujeme tedy Zdeně a všem bezmála 200 pořadatelům za vynikající práci a organizaci celé akce, Městu Polička za každoroční nejen finanční podporu a také všem sponzorům a přispěvatelům.

Nemalý dík patří všem účinkujícím ať už je to ZUŠ Bystré či kapely vystupující po oba dny na obou scénách.

 

Dalo by se toho napsat spoustu,  ale devatenáctý ročník skončil, hurááá ať žije dvacátý.

 

PS. Ztráty a nálezy budou v divadelním klubu, fotky z festivalu zde na stránkách co nejdříve.

Za DST Lulu

26.05.2016 - Změny na pepe scéně

Došlo k malým změnám na pepe scéně viz sekce program.

26.05.2016 - Info

Stavba v plném proudu, co nevidět budou hotová pódia a jedeme dál.......

 

Lokální předprodeje končí v pátek 27.5.2016 dopoledne. Trafika Heso Polička bude prodávat do 16:00. Tak kdo nemá šup šup :-)

Sledujte: https://www.facebook.com/rockoupani.cz/

 

24.05.2016 - Pozvánečka

https://ulozto.cz/xd6sUtJA/spotrck2016-mp3

Stavba

Stavařů dostatek, děkujeme :-)

Stavba

Drazí přátelé, zítra tedy v úterý 24.5. začínáme se stavbou areállu.Pokud by někdo měl zájem odpracovat si volný vstup, nechť přijde v odpoledních hodinách na koupálko :-)díky