POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

Rockoupání 2019 neboli Kterak se neuvěřitelné stalo skutkem.

V úterý večer (před festivalem) sedím sám na Damašku, sleduju vodu, co se valí ze střechy a říkám si: „Ou jés maj bejby, klub asi končí“ a už jsem viděl jak rozprodáváme vše co máme, jen abychom zalátali dluhy, co nám napršely během rockoupacího pátku a soboty. No jo, hlásili zlepšení, ale kdo by meteorologům věřil! Kdo by věřil, že se jejich předpověď splní a že se ještě navíc pro Poličku stane neplatnou v tom, že i to pršení, který mělo spadnout v sobotu nespadlo. Teprve v pondělí večer, když řikám Lulejšovi, že je třeba uklidit i ty látky, co by se mohly nabácat, tak teprve tehdy, když jsme uklidili poslední promokavé věci z koupálka, tak začalo lejt a já mohl jít v klidu spočinout.

Co k letošku? Trošku míň známých kapel na úkor těch poličských, trošku míň lidí asi díky tomu. Trošku míň peněz v kase (nepatrně). Jinak všechno v pohodě, alespoň z mého pohledu (krom samozřejmě některých lapálií…).

Základní vada letošního ročníku? Nebyla dršťková!!!!!!!

Díky všem pořadatelům – vezmu to od východu: Kubovi, Sašovi a Pájovi u vstupu, řízkařům v řízkárně, který nedovedu všechny vyjmenovat, tak raději takhle všeobecně, Martinovi a Hradčákovi za elektriku, dramaturgii a organizaci zadku scény, velký dík klukům tam – těm u zátarasu a nosičům beden, jakožto zvukařům nahoře i dole Čerpákovi, Zbyňourovi a ostatním, za keci Travexovi, Céčkovi a Lulexovi, Morisovi za stavby a bourání a taky starýmu Zavimu i mladýmu, Brejlovcovi i mladýmu a všem těm co neznám jménem, Méďovi a všem pivním výčepníkům, jakožto i pájovům všem barmanům a taky prodavačům vína z Telecího a nesmím zapomenout na babičky zdravotnice a Martina i na mladý zdravotníky. Taky všem Tomancom za občasný azyl v medovinárně a už bych se mohl přesunout ven z koupálka, ale zapomněl jsem na Jardu Hlustvu a Lenku coby pokladníky a Kláru nejen jako barmanku, ale i nosičku peněz a na Ester co dnem a nocí uklízela a i na ostatní uklízeče, kterých nevím kolik bylo. Pak už se dostávám ven z koupálka a tady jsou na řadě ženy z Balatonu co připravovaly stravu tedy Peťky, Marty a bůhví kdo ještě protože přelítám na scénu C, kterou si kluci sami postavili a protože nevím kdo tam byl a ač některý znám, tak některý ne a tak poděkuju všem organizátorům týhle scény, který si ji sami udělali od A až do posledního kolíku no a sláva, zbývají mi už jen zaměstnanci hípíbaru, jehož název je odvozenej od přezdívky jeho šéfa, kterýmu se říká Hipík, o němž bych rád řekl jednu příhodu, ale raději ne, protože si uvědomuju, že jsem nevyzdvihnul Páju, kterej má chudák na starosti veškerej alkohol a taky si uvědomuju, že jsem nepoděkoval jeho holce Anitě, která dnem a nocí štvala facebooky a noviny, no a zbejvaj mi už snad jen umělci, který dělali co mohli a některý úplně zdarma a nakonec díky Lulovi, kterej to všechno zastřešoval, což jsem měl udělat spíš na začátku tohohle článku a nakonec vzkaz pro Anitu: „Anito, jestli to chceš přepsat do spisovna a do bezchybna, tak máš volný pole působnosti, ale já píšu tak co mi mozek vsune do prstů neboli rychle, protože pořád furt něco musím psát…“. Jo a já osobně bych chtěl speciálně poděkovat Fandovi nebo spíš Pepovi co se mnou chudák strávil nedělní odpoledne bouráním stanů, k čemuž se přichomejt tak nějak nevědouce do čeho leze…

Ještě jednou díky všem co přiložili ruku nebo nohu nebo hlavu k dílu, těm na který jsem zapomněl (jo sakra Kolík a Markéta a Vašek v čajovně) a taky návštěvníkům samozřejmě a taky ohařovi u plotu. Ryba

Hokej na Rockoupání

Hokej bude!! Kdo chce zvládnout kulturu i sport, může v sobotu od 19,15 střídavě tančit a fandit v areálu Rockoupání!

Chaos z Poličky!

Množí se nám tu dotazy, které vytváří Chaos!! 
V programu můžete narazit na kapelu Chaos, což není tzv. Chaozz, ale poličský Chaos, dříve Cry room (na plakátech máme Cry room, ale zase ne Chaos)
Už se v tom vyznáte?? :)

Bude hudba i jídlo!

Letos vás na Rockoupání čeká nejenom skvělá hudba, ale taky super jídlo! Kvalitně napást se budete moct u stánku litomyšlského podniku Na Chuť, o vege se postará mimo jiné čajovna "u Kolíka a Marky". Českou klasiku obstarají Utopenci z Hastrmanky​ a to rozhodně nebude všechno!

Dělnická bicí čtyřka!

Na Rockoupání zahraje taky Dělnická bicí čtyřka! Seskupení těchto 4 bicistů vzniklo před 4 roky. Vidět jste je u nás mohli každý rok a vzkazují: "Každý rok na Rockoupání se snažíme přijít s novými prvky. Doufáme, že i letos vás zaujmeme něčím, co jste ještě neviděli a neslyšeli. Moc se na vás těšíme!"

Nebude chybět ani punk!

Všichni pankáči i nepankáči i bejvalí pankáči budou letos opět roztočeni Volantama​! K tomu už vlastně není moc co dodat, nalaďte se písní!

 

Návrat DOTT!

Mladí a plní nadějí vstoupili již před 3 lety na poličskou hudební scénu. Každý jejich koncert získával větší a větší pozornost širé veřejnosti a zanedlouho začali přicházet zakázky na vystoupeni v blízkém okolí jejich domácího města. Byli na vrcholu. Ale nic netrvá věčně. Sláva začala ustupovat, koncerty ubývat, obecenstvo stárnout a ztrácet původní zápal. I mezi samotnými členy začaly vznikat spory. Spory o peníze, tajné domluvy členů o zakládání jiných projektů častější a častější. Ale toto jaro se kluci z DOTT znovu sešli a chystají velký návrat na vrchol a to na samotném Rockoupání. Tak se pojďte přesvědčit jestli neztratili svůj elán, odhodlání a smysl pro humor, a jestli jejich comeback opravdu bude stát za to.

https://bandzone.cz/dott

Rockoupání s dudy!

Letos u nás vystoupí taky Benjaming's Clan! Kapela, která svůj styl označuje jako Celtic pop Rock´n´Dudy, se nám na Rockoupání bude hodit, protože každej dobrej fesťák potřebuje svoje dudy, housle a banjo, o tom snad nemusíme diskutovat!

 

Prinzesschen

Projekt Prinzesschen vznikl v roce 2015 jako spolupráce Boleslava Houdka a Jiřího Ambrože. Po několika skladbách se posluchač ocitne ve světě podmanivých tónů a melodií, minimalistických rytmů, častých falsetových zpěvů, ale i pestřejších dynamických kompozic. Na Rockoupání speciálně s hostujícím basákem Lukášem Danišem. Uskupení, které jste mohli naposledy vidět v rámci Poličské dvoustovky, otevře v klidnějším duchu sobotní program se skladbami z připravovaného EP.

 

https://bandzone.cz/prinzesschen

Chaos

Další z nových místních kapel mohli návštěvníci Poličské dvoustovky vidět pod názvem Cry room, výběr názvu kapely je ale samozřejmě náročný proces, takže Šimona, Terku, Čeňka, Bohdanu a Honzu uvidíme na Rockoupání jako Chaos. Sami se označují jako „nespolehlivá skupina studentů, která zformovala před krátkým časem punkovou kapelu, která nemá s punkem, krom jejího vzniku, nic společného“ No, my, co jsme je viděli, víme, že nespolehlivost dohánějí talentem, takže ať už s jakýmkoliv názvem rádi si je zase poslechneme! :)