POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

Omakalamuhopotajmu!

Na Rockoupání nebudou chybět ani nadaní, vtipní a místní chlapci z Omakalamuhopotajmu! Pro neznalé doporučujeme nastudovat texty, hodí se například při výběru dovolenkové destinace (Thajsko nebrat!).

 

https://bandzone.cz/_78747

Na Rockoupání bude poprvé David Koller!

Do Rockoupání zbývají skoro dva měsíce, takže je čas představit vám jednu z hlavních hvězd letošního ročníku. Patří mezi nejzásadnější postavy české hudební scény, je idolem už několika generací žen a máme opravdu velikou radost, že do Poličky přijede DavidKoller !

 

https://www.facebook.com/DavKoll/videos/10154718288374321/

Poličská dvoustovka

Letos se ve zkušebně vyskytla nová, mladá, půvabná, žoviální, laškovná, rozverná, … kapela, která vykazuje rozhodně nejvyšší hodnotu viskozity v porovnání s ostatními místními umělci vystupujícími na Rockoupání. Ano, Hlehlen z kategorie „poličská omladina“ si odbyl svůj debut v únoru v divadelním klubu na „Poličské dvoustovce“ a my je rádi uvidíme i na rck. A když se spojí Hlehlen a typické deštivé rockoupací počasí, bude to jistě váš nejklouzavější zážitek.
 

https://bandzone.cz/hlehlen

Další kapela k nám nepřijede z daleka

Sue - Svitavy ukulele ensemble, už podle názvu můžete tušit, o co asi půjde. :) Veselá svitavská partička, která svými tóny rozvlní i pouliční lampu, letos zahýbe i s vámi! Zdravíme Svitavsko a těšíme se, že přijedete svoje kluky podpořit.

 

Nejenom Jindřich Šídlo, ale i my máme rádi Mňágu!

Legendární oblíbenci našeho festivalu Mňága a Žďorp nás opět přijedou rozveselit a roztančit. Pro navození Rockoupací atmosféry doporučujeme shlédnout toto video :)

 

Na letošním Rockoupání opět vystoupí Skyline!

Tuhle bandu nemusíme dlouze představovat, jsou z kategorie „přijeli, udělali show, chceme je znova, moc se těšíme!“ Pokud si dobře vzpomínám, tak naposledy je u nás v horkém květnovém dni doprovodil hroznej slejvák, tak doufáme, že si to všichni letos vynahradíme :) 

 

10.03.2019 - Rockoupání bude!

A přijedou kapely, které u nás ještě nebyly, a pak taky kapely, které u nás už byly a bylo to naprosto skvělé, takže si to chceme zopakovat! Možná přijede taky někdo, kdo tady být měl, ale pak nebyl... no je to prostě strašně napínavý!

Čtvrtek 11:16

Právě jsem se zděšením zjistil že : tráva je posekaná, záchody na svých místech, scény skoro stojí, jídelní stan je hotov, afterpárty stan je hotov, zvukové aparatury jsou na cestě, cesta je skoro průjezdná, sprcha je zabudovaná, alko i nealko je na cestě, někde funguje i předprodej, Václav Doubek má dobrou náladu, elektřina je zapojená, předpověď slibuje letní víkend, žádná z kapel neodřekla a pokud úspěšně dovezeme Bailsdu z Vídeňského letiště, bude hrát i ta, na náměstí probíhá ZUŠ Open a vůbec všechno je ta nějak jak má být....................... A to mě právě vyděsilo.

 

Lulu

Co se děje?

ZÍTRA

Zítra (v úterý) se začíná všechno stavět a připravovat.
 

PŘÍJEZD

Trochu byly nervy s příjezdovou cestou, co vede ke koupališti a právě se totálně rekonstruuje. Nakonec snad dopadne všechno v pohodě, protože pro účastníky Rockoupání bude vjezd povolen a tudíž se bude moci dojet na parkoviště, které je na louce hnedle vedle vstupní brány. Nejezděte prosím na malé parkoviště, před vstupem, to je určeno pro pořadatele a účinkující.
 

DVA BRATŘI

Hola, lidičky zlatý, neznáte někdo dva bratry, co už na festival jezdí fůra let a jejich tátu jsem bral stopem, když jsem lepil rockoupací plakáty, a právě ten mi říkal o těch jeho synech, že jsou na RCK snad úplně od začátku a taky mi vyprávěl kousek svého životopisu a taky, že ti bratři už nebydlí u Jimramova, ale jsou někde jinde, protože je život rozesel porůznu, tak jako toho jejich jihomoravského tátu, kterého jsem vzal do auta a odvezl k jimramovskému buffé. Tak bratři, jestli zase přijedete, zvu Vás na panáka, potkáme-li se. Ptejte se na Rybu.
 

DALŠÍ INFO

Všechno je podobné jako vloni, kromě jídla samozřejmě, protože vloni žádné nebylo. Takže: dvě scény na koupališti a jeden velestan, kde bude probíhat veselice, až všechny kapely dohrají - říká se tomu „áftrpártystan“ a budou tam extra točiči desek a mačkači podivných tlačítek, hýbátek a čudlíků, kterým se zase pro změnu říká „dýdžejové“. Mimochodem Vám musím sdělit ještě jednu zajímavou věc a to je to, že jsem zjistil, že vlastně nevím, co to znamená původně žokej a že když jsem juknul na Wikipedii tak ejhle: koňský handlíř, potulný pěvec, básník, tulák, lišák, chytrák a taky samozřejmě jezdec na koních… a taky samozřejmě jezdec na gramofonových deskách a ledasčem dalším. Hrome!
 

ZÁVĚR

Já vím, informační obsah skoro nula. To ale přece nevadí...

21.ročník festivalu je připraven

Těšíme se na viděnou v koupališti!