POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

01.06.2015

Paráda - stany jsou uklizeny, kelímky a nepořádek z koupaliště taky, kabely ve skladu, scéna už je kdesi v Ostravě a v Brně, pivní sety v Hlinsku a i když na celém place zbývá ještě dost roboty, tak já osobně se ze zítřejších prací uleju, protože si dělám výlet do Nymburka se zapůjčeným stanem z malé scény a asi cestou budu přemítat o proběhlém víkendu, jak počasí přálo i nepřálo, jak když vydatně pršelo jsem nestihnul si vyrobit ceduli s nápisem „Pláštěnky pro dívky“ a vyběhnout s ní svlečený do půl těla do deště a čekat, kolik z nich by si takovou pláštěnku pořídilo, taky asi budu zpytovat svědomí pro ty hektolitry zelené, které mnou v pátek protekly a o jedné bitce, která se úplně nesmyslně udála a také o dramaturgii, která moc nevyšla a taky o tom, jak většina pořadatelů, namísto toho aby plakala pro málo lidí a projetý prachy, dostala jakoby novou chuť a elán na příští ročník a stejně tak i já, protože být v takovém týmu lidí je prostě radost. Děkuju všem - Vám i Vám. Ryba

29.05.2015 - Neprší, první překvapení letošního 18.rockoupání

 První tóny zní vyhřátým koupalištěm a my provás máme dárek v podobě pátečního vstupného v ceně 250kč. 

25.05.2015 - Počasí a rukověť


 Tadydle si můžete poslechnout rádiovej rychlospot.
 

Tak si říkám: „Ještě že sis nekoupil ty podlikačky“. Jak se zdá, tak bude potřeba místo sudů na pálení ohřívacích ohňů sehnat sudy napuštěné ledovou vodou, aby se rockoupálisti mohli zchladit i zvenku, kdyby jim nestačilo chlazení nápojové. Jestli bude pěkně, tak to bude fakt divný, avšak, bude-li to tak – díky Bože, Pěrune, přírodo, JHWH*…

 

Na časté dotazy sděluji, že se budou točit následující piva: Klášter 11 (25 Kč), Rychtář 11 (25 Kč), Démon polotmavý 13 (30 Kč), Lobkowitz 12 (35 Kč) a nealkoholický Lobkowitz za 25Kč. Poličské pivo se ze známých důvodů točit doopravdy nebude.

 

OPÍŠU Z LOŇSKA JEŠTĚ TAKOVOU RUKOVĚŤ PRO TY, KTEŘÍ TADY BUDOU POPRVÉ:

Když přijedete, zaparkujte na louce u koupaliště a nesnažte se stát na parkovišťátku těsně před koupálkem. Pak vejdete dovnitř vstupní brankou, kde buď zaplatíte, nebo dáte lístek z předkupu a na oplátku dostanete pásku kolem ruky. Poté můžete vejít do areálu, kde se dá postavit stan. Samozřejmě ne úplně kdekoliv. Tak třeba je zákaz tlouct kolíky do betonu v koupališti, na to slouží prostor vlevo nebo rovně za koupálkem u Pepé scény.

Chraňte si pásku na ruce, neboť bez ní vám nikdo nic nenaleje a spíše se můžete dočkat nějakých těch nepříjemnůstek. Na kadění radím používat záchody zezadu v domě, ve kterém je výčep, na močení mají muži "chčiště", ženy „močiště“. Dávejte si bacha na drahocennosti, protože nikdo neví, jestli se tam nevloudí nějaký kradák. Doufám samozřejmě, že nikoliv.

Pokud ještě můžete, tak kašlete na drogy, sex a rock´n´roll. No, teda hlavně na to první, toho druhého a třetího si užívejte do aleluja.

 

Super víkend přeji nejen já, ale i všichni stavěči, stavěčky, dramaturgové, zvukaři, elektrikáři, prodávající, hlídači, stejkaři, stejdžaři, spíkaři, zdravotnice, uklizeči...

P.S. Předevčírem jsem vezl autem dva chlapce, kteří se bavili o rockoupacím programu. Jeden říká: „Letos je ten program úplně blbej – skoro vůbec nic tam neznám!!!“. Ten druhý mu říká: „No tak to je právě super, že skoro nic neznáš!!“. „…No jo vlastně!“ říká ten první. Ten třetí mlčí… Hele konec vtipu. Rybka.

*nehodící škrtni, případně doplň

26.04.2015 - Leták

Leták letošního ročníku ke shlédnutí a sdílení zde.

15.04.2015 - Skřípění rockoupacího stroje

No vida, tak se vše konečně dává do zrychlujícího se pohybu. Kapely jsou domluveny, definitivní program zveřejněn, plakáty a letáky v tiskárně, na Ticketstreamu už jsou nažhaveni k předprodeji, zvukaři, stavěči, plotaři a bůh ví, kdo ještě, se začínají domlouvat co a jak, takže - pohodička. Poslouchejmež někdy v květnu Rádio 1, protože tam budeme mít nějaký žblabunění, dávejmež vědět známým a šiřmež osvětu, shánějmež přenosná kamínka, neoprenové obleky a teplé spodní prádlo, což se mi mimochodem skoro povedlo včera. Rozhodl jsem se, že si totiž zakoupím nový, pěkný, černý, jemný tepláky a v obchodě jsem obcházel okolo takových zvláštních, dost obepínacích sice, ale něčím mě prostě zaujaly. Teprve cedulka nad regálem mi vysvětlila, co na nich bylo zvláštního – bylo to totiž termoprádlo, ne oblečky pro termolidi, jak mě nejdřív napadlo, ale šlo, jak se postaru říkalo o podvlékačky nebo chcete-li podlikačky či jegory – černý. Vzpomněl jsem na Rockoupání a řekl si: „Že by?...“ Pak jsem se ale sám nad sebou zastyděl: takovýhle kamaše ať si tady nosej lidi z rovin, ale my, my drsný Vysočiňáci se přeci ohřejváme něčím jiným… Jupííí!

Sepsal Rybana

08.04.2015 - Probuzenej brouk

Program na Rockoupání mohl být zveřejněn až po ukončení soutěže zvané Skřivan, ze které tři kapely jsou vyexpedovány na festival. Že ten program ještě týden poté není na webu, znamená to, že se ještě na poslední chvíli řeší nějaké mouchy. Tedy jsem zavolal dramaturgovi Vojtovi a popohnal ho, aby už bylo vše na webu, pokud možno i s časy i za cenu, že by tam mohlo dojít k nějakému přesunu nebo kosmetické změně. Pevně věřím, že se tedy tady vše cobydup objeví.

Co se kapel týče, chápu, že se ledaskomu ledacos nelíbí, tak třeba ten Hradišťan, kterej tady bude hrát za pár korun a tak trochu náhodně, co já vím… No že to není úplně rockoupací bigboš je teda fakt, ale budu-li již na nohách, rád si je poslechnu, neboť nevím kdy jindy… tož muzakti to sú, to zasejk nechajte na hlavě, stejně jako Ebeni, což jsou všechno hudební borci po tátovi a mají pěkný písně i když se na ně asi doopravdy moc nezapaří. No, a že ta jejich muzika není na tři akordy, tak to mi doopravdy nevadí. Někdo by mohl nadávat, já nevím, třeba na Krausberry, nebo XIII. Století a podobně, že to jsou taky dědkové, ale tady je dost velká výhoda v tom, že tu kapelu, kterou nechcete prostě nemusíte poslouchat a můžete jít na druhou scénu, kde nejspíš bude hrát někdo žánrově onačejší (aspoň doufám Vojtěchu!).

Osobně věřím, že RCK bude zase mazec a pohoda a bláto a mláto a zima.. A jestli někdo chce nadávat tak dramaturgem je Vojta, šéfem poličského pivovaru ing. Witz, zvuk má na starosti Čerpák a Moris, piva Méďásek, chlasty Pája, lístky Kouba, reklamu Kuba a blbý kecy já. Pokud ale můžu něco připodotknout: kašlejte na nadávání, pomluvy a hledání záporů a místo toho chvalte, šiřte pozitivní dojem, hledejte klady ale hlavně - nenadávejte doprkýnkakurnikšopadopsíchkulekdoslepičíchpůlekzatroleněsakrapes!!!!

P.S. Omlouvám se paní Ebenové, pokud by snad bratři zdědili nadání po ní.

Sepsal nepodplatitelný ohař u plotu Ryba

12.02.2015 - ROCKOUPÁNÍ 2015

V letošním roce proběhne již 15. ročník vyhlášeného festivalu Poličské Rockoupání, které pořádá Divadelní spolek Tyl. Tento hudebně multižánrový festival s každoroční návštěvností kolem 2000 lidí se bude konat již tradičně v prostorách poličského koupaliště a přilehlé louky. Opět se můžete těšit  na dva dny plné poctivé muziky ve stylech rock, blues a gothic, přes hardcore, populární tvorbu, rock and roll až po punk.

Mezi taháky festivalu  budou např. XIII století, Krausbery, Street Machine, Modré hory, Fear Of Extinction, Midi Lidi, Slobodná Europa, Sour Bitch, Manon Meurt, Volant a mnoho dalších. Hlavní kapelu festivalu pořadatelé v nejbližších týdnech odhalí a podle toho co říkají tamtamy se rozhodně návštěvníci mají na co těšit!

Novinkou, především pro nás Poličáky, je to, že se na festivalu nebude točit poličské pivo. Místní pivovar totiž zrušil prakticky veškerou podporu festivalu. Díky tomu se na druhou stránku můžeme těšit na podstatně barevnější sortiment pivních značek.

Festival se bude konat 29. a 30. května za každého počasí. Zváni jsou všichni fanoušci dobré muziky, všech věkových kategorií, kteří si chtějí užít pohodový víkend plný zážitků na takzvané " Nejlepší akci v Poličce za celý rok".

Za pořadatele Jakub Mašek

30.05.2014 - Čtvrteční zpravodajství – a poslední změny kapel

Na koupališti je super blátíčko, hlavně u vchodu, tak doporučuji přijít buď v sandálech, v gumákách nebo bosky. Dámy, pozor, čeká Vás superpřekvapení. Jak jsem psal včera, tak víte, že pánové mají svoje chčiště, ale od zítřka, od zítřka máte i vy svoje venkovní močiště - sice jen dva záchůdky, ale super krásné (alespoň v podvečerním světle a navíc nepoužité). Díky Ivane.

Krom těchto dvou staveb se v dešti, větru a holomrazu snažila parta nadšenců stavět stany, pódia, lavičky, tahat elektriku, bedny a prostě připravit všechno na zítřek. K tomu se ještě dolaďovaly poslední změny v programu, které jsou následující:

1. Namísto sobotních SOUR BITCH(nemoc) bude hrát indie-popová kapela NANO.
2. Nikoliv v pátek, ale až v sobotu ve 12:00 zahrají BOÖTES v rámci části „Z poličských luhů a výluhů“, kde jako první v 11:00 vystoupí nejmladší poličské seskupení „Maníci“.

Přesný program najdete v části PROGRAM.

P.S. Kulichy, pláštěnky, rukavice, teplou obuv nosí jen měkkýši. Našinec má sandály, kraťasy, něco zajímavého na vrchu ať je jak je, úbytky energie dohání studeným pivem popř. jinými mocnějšími nápoji.

Za všechny pořadatele sepsal měkkýš Ryba

28.05.2014

Tak už se staví a buduje, všechno se připravuje. Napíšu ještě takovou rukověť pro ty, kteří tady budou poprvé: Když přijedete, zaparkujte na louce u koupaliště a nesnažte se stát na parkovišťátku těsně před koupálkem. Pak vejdete dovnitř vstupní brankou, kde buď zaplatíte nebo dáte lístek z předkupu a na oplátku dostanete pásku kolem ruky. Poté můžete vejít do areálu, kde se dá postavit stan. Samozřejmě ne úplně kdekoliv. Tak třeba je zákaz tlouct kolíky do betonu v koupališti, na to slouží prostor vlevo nebo rovně za koupálkem u Pepé scény.

Chraňte si pásku na ruce, neboť bez ní vám nikdo nic nenaleje a spíše se můžete dočkat nějakých těch nepříjemnůstek. Na kadění radím používat záchody zezadu v domě, ve kterém je výčep, na močení mají muži "chčiště", ženy holt Johnyho. Dávejte si bacha na drahocennosti, protože nikdo neví, jestli se tam nevloudí nějaký kradák. Doufám samozřejmě, že nikoliv.

Pokud ještě můžete, tak kašlete na drogy, sex a rock´n´roll. No teda hlavně na to první, toho druhého a třetího si užívejte do aleluja.

Vezměte si ale s sebou pro jistotu teplé spodní - nejlépe jegorovo - prádlo, neboť tuším přízemní mrazíky. Dřevo na oheň sice je domluveno, ale znáte to...

Super víkend přeji nejen já, ale i všichni stavěči, stavěčky, dramaturgové, zvukaři, elektrikáři, prodávající, hlídači, stejkaři, stejdžaři, spíkaři, zdravotnice, uklizeči...

P.S. Dnes mi volal jakýsi mladý muž, jestli když máme to Rockoupání, tak jestli nepotřebujeme plavčíka, že na to má papíry... Tím pádem ještě jedna moudrá rada - plavky si neberte, koupat se nebudete, protože akce se koná ve vypuštěném koupališti a navíc - nemáme plavčíka hrome!

Za všechny Ryba

23.05.2014 - POZOR ZMĚNA PROGRAMU

Dvě kapely si oproti původnímu programu prohodily hrací časy a to: N.V.Ú. hrají v pátek v 1.30 a ZNOUZECTNOST v sobotu v 1.30. Děkujeme za pochopení.