POLIČSKÉ ROCKOUPÁNÍ
23. ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU, 29. - 30. 5. 2020, AREÁL KOUPALIŠTĚ V POLIČCE

Aktuálně

25.05.2011 - pomalu ale jistě

Vážení,

na koupališti se pilně buduje a vypadá to, že vše bude připraveno jak má.Dnes dosáhl předprodej cca 600 vstupenek, tak ještě  honem nakupujte, poslední možnost je při koncertu Tomáše Kluse.

03.05.2011 - tak nějak vše

O letošním ročníku

Proč je zrušená druhá scéna? Těch důvodů je hned několik, kromě finančních a lidských zdrojů jde také o značnou rozlehlost areálu a kdo ví, jak se odvážela vloni aparatura a celá druhá scéna, nediví se nám.

Co to je dva a půl scény? Tahle otázka navazuje na předchozí. Aby nebyly prostoje mezi kapelami, vznikla myšlenka půlté scény či forbíny, na které mohou vystupovat jeden až dva umělci, kteří nevyžadují půl hodiny na přípravu, ale naopak tu půlhodinu, kdy se bude kapela připravovat, zaplní svým vřískotem, básněmi či povídáním. Forbína bude umístěna přímo před hlavní scénou. Druhá stage je jungle, která bude v místě loňské druhé scény.

Proč nebudou  Nightwork? Ačkoliv jsme se o jejich vystoupení snažili, nebudou zde moci vystoupit z důvodu nepřítomnosti jednoho ze členů. Škoda.

Proč nebudou Nightschoust? Ale ti určitě budou...

Proč nejsou lístky jenom na pátek? Především kvůli zmatkům na bráně. Někteří skunkové si totiž koupí lístek jen na pátek a  na festivalu jsou až do neděle. Navíc - čím víc pásků, tím větší zmatek pro pořadatele a navíc – 280 Kč?

Mohu vám nějak pomoci? Každopádně s propagací. V divadelním klubu jsou k mání plakáty a letáky. Stačí tam dojít a vzít si rozumné množství letáků pro své kamarády, spolužáky, spoluškoláky, spoluvysokoškoláky, spoluměšťáky, spoluvesničany a jiné koexistence. Plakáty pro výstavu na nástěnkách ve škole, intru, kolejích, paneláku, plakátovací ploše… Díky moc.

Za kolik bude pivo a jaké? Bude se opět točit výtečná poličská 11˚  za  20 Kč.

Jak je to s lístky? Předprodej lístků začíná v pátek 6.5. a končí ve čtvrtek 26.5. ve 24:00.  Poslední předprodejní lístky pak bude ještě možno zakoupit před koncertem Tomáše Kluse u vchodu do areálu v rozmezí 11:30 až 12:30 hod. Poté předprodej DEFINITIVNĚ končí.

AKCE: kdo si koupí 10 lístků v Divadelním klubu najednou, zaplatí jenom 9 a desátý má zdarma. (V době uzavření Divadelního klubu platí tato akce v baru Andílek).

 

 

 

 

 

03.05.2011 - Vstupenky

Od 3.5. zahájen předprodej na http://www.ticketstream.cz/ 

28.04.2011 - Propagace

od pátku 29.4.  budou v Divadelním klubu k dispozici plakáty a letáky prosím tímto všechny o pomoc s propagací po školách, pracovištích, hospodách, klubech, městech, vsích, lesech, lukách, rybnících, potocích...... díky lulu

20.04.2011 - 14. ročník

Do sekce program vložena konečná podoba 14. ročníku a v sekci vstupenky najdete aktuální ceny.
Těšíme se na Vás. 
 

 

21.10.2010 - RCK 2011

Rozhovor s hospodářem Divadelního spolku Tyl a s dramaturgem festivalu Rockoupání Lukášem Zrůstem.

Dobrý den příteli hospodáři. Jak se spolku vede finančně, se raději ptát nebudu. Všechny mé otázky se budou týkat jen a jen Rockoupání. Pro čtenáře podotýkám, že „rozhovor“ se vzhledem k časovému presu koná nikoliv on ale off-line. Tedy používám známou novinářskou fintu, že otázky posílám mailem a očekávám odpovědi stejně tak.

Jak hodnotíš minulý ročník? Loňský ročník dopadl po stránce organizační na jedničku, po stránce návštěvnické na trojku a po stránce finanční na pětku. Z toho nám vychází průměrná známka tři. Takže, abych odpověděl na tvůj dotaz, příteli předsedo, loňský ročník byl průměrný.

Bude se konat i příští? Další tedy v pořadí 14. ročník BUDE a to dokonce na stejném místě, tedy v areálu koupaliště v Poličce.

Termín je klasický? Ano, termín zůstává neměnný. Poslední květnový víkend, přesněji 27. a 28. 5. 2011.

Sděl čtenářstvu, jaké změny v příštím ročníku budou. Po nekonečných hodinách rockování celého organizačního týmu a po třech finančně slabých ročnících, jsme se shodli, že festival dozná jistých úprav. Předně jsme byli nuceni snížit rozpočet celé akce a z toho plyne toto: původní tři scény budou nahrazeny třemi scénami, ovšem v trochu jiné podobě. Veškeré hudební akce, vyjma elektronické hudby, se budou odehrávat přímo v areálu koupaliště. Tedy hlavní scéna zůstává stejná, „Béčko“, které dozná nejvíce změn, bude také „v koupališti“ a scéna C bude v nezměněné podobě. Toť asi největší změny pro tento ročník.

Kolik bude vystupujících? Přesné číslo ještě nevím, předpokládám ale, že během dvou dní vystoupí na 50 kapel, jednotlivců, duet, trií, kvartet, kvintet a samozřejmě i sextet…….

Prozradíš již nějaké kapelky? Měl bych zde zajisté zmínit některá jména, leč raději si ještě ponechám trochu času. Vše bude postupně odkrýváno na www.rockoupani.cz. Případní zájemci, kteří by chtěli poradit s tvorbou programu, mohou své návrhy během listopadu vhodit do urny v tabáku na náměstí u Kubátů nebo v klubu. Mezi studenty poličských škol již brzy proběhne dotazníková akce.

Pořadatelem bude opět pouze DST?
Jako již tradičně bude pořadatelem Divadelní spolek Tyl, který tím zatíží svá již tak přetížená bedra.

Co má dělat případný sponzor, kdyby chtěl přispět?
Zde bych rád použil raději množného čísla, tedy sponzoři. Nechť kontaktují mě například na čísle 776 094 235 a já poskytnu nezbytné informace.

Lulu, díky za rozhovor a držím palce, ať se další ročník nad očekávání vydaří a do žákovské obdrží samé jedničky.

30.05.2010 - report č.5

a je to, více v reportu č.6

29.05.2010 - report č.4

Přátelé, máme za sebou bezmála "celý pátek" a až na pár kapiček vše šlape jak má. Trošku nám v tom nadělaly paseku lehké skluzíky, ale jak právě slyším hlavní scéna končí, následována scénou Bé a pouze jungle povalí do rána až pozdního poledne.Teď jsem dostal informaci,že vrchni stavitel moris si spletl mou mámu se Šedákem, nevím co to znamená ale mám strach....Zpět k festivalu, zítra začínáme, vlastně dnes v 11:00 v Divadelním klubu, hříčkou o Gilgamešovi, poté zahájíme sobotní prosluněný den na koupališti.Prognózy jsou příznivé a pan Jameson je s námi též.Jelikož plácám nesmysli končím s dnešním reportem a jdu ukončit produkci WWW.Doufám, že zítra nás tu bude alespoň o tři tisíce více.RCK zdar.

28.05.2010 - Spuštěna webkamera!

Pro všechny, kdo chtějí sledovat dění na hlavní scéně, byla spuštěna webkamera. Online obrázky z místa dění tedy naleznete [zde].

 

27.05.2010 - report č.3

Táák Vážení, pátek je za dveřmi a měl bych napsat, že vše je připraveno v očekávání mas návštěvníků.Je pravda že masy očekáváme avšak vše ještě připraveno není.Zbývá doladit několik maličkostí, jako třeba ozvučit scénu Bé a Cé, navozit pro jistotu 5 tun pilin, osvítit areál, postavit back stages, navozit pivo, postavit pivní stan, doprodat zbývající vstupenky.......... Jelikož je stále čtvrtek času je dost :-D. Všechny avizované kapely jsou potvrzeny, takže není třeba se obávat změn v programu.Nálada na balatoně není nijak veselá, ale ještě nepřišel přítel Jameson, tak uvidíme až dorazí.Nový přírůstek týmů a to zvukař hlavní scény zvaný lombardo právě shání tyč na hemoroidy.Není čas na psaní tedy snad později......

PS: DOPORUČUJI NEPOUŽÍVAT FESTIVALOVÉ PARKOVIŠTĚ Z DŮVODU PODMÁČENÉ LOUKY, ALE RADĚJI NECHAT AUTOMOBIL VE MĚSTĚ.NEJLÉPE NA PARKOVIŠTI POD TYLOVÝM DOMEM A UDĚLAT SI PRÝMA PROCHÁZKU KRÁLOVSKOU ALEJÍ ZHRUBA 500 METRŮ KE KOUPALIŠTI.